miércoles, 11 de marzo de 2015

L'Agència Tributària se centrarà a investigar els hostes d'Airbnb i altres pisos turístics

L'Agència Tributària se centrarà a investigar els hostes d'Airbnb i altres pisos turístics

El Fisc actuarà contra els particulars que cedeixin de manera "opaca" habitatges per internet
L'Agència Tributària centrarà les seves actuacions aquest any en diversos eixos, entre ells l'economia submergida, i dins d'aquest apartat posarà el focus en el sector serveis i les activitats turístiques per descobrir activitats i rendes ocultes. En aquest sentit, actuarà sobre aquells particulars que, de manera "opaca", cedeixen totalment o parcialment habitatges per internet o altres vies amb finalitats turístiques.
Segons consta en el Pla de Control Tributari i Duaner dissenyat per l'Agència per a aquest any, s'actuarà també sobre aquelles empreses turístiques regulars que no compleixen degudament les seves obligacions fiscals i es realitzaran actuacions presencials per a la detecció de lloguers irregulars no declarats.
Així mateix, l'Agència Tributària posa el focus aquest any en l'anomenat programari de doble ús, emprat per determinats negocis per ocultar vendes i manipular la comptabilitat com a pas previ per falsejar les seves declaracions tributàries.
Per combatre aquestes pràctiques, Hisenda potenciarà les seves intervencions presencials a les empreses i planificarà actuacions coordinades a escala nacional, que se centraran especialment en aquells sectors econòmics que realitzen vendes directes als consumidors finals.
El pla de control tributari, publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), s'estructura en tres grans pilars: comprovació i investigació del frau tributari i duaner, control del frau en fase recaptatòria i col·laboració entre l'Agència Tributària i les administracions tributàries de les comunitats autònomes.
Dins del primer pilar, l'Agència Tributària estableix 11 eixos sobre els quals desenvoluparà les seves actuacions de lluita antifrau: economia submergida; investigació de patrimonis a l'exterior; planificació fiscal internacional; economia digital; prestació de serveis d'alt valor; frau organitzat en trames d'IVA; control sobre obligacions tributàries i sectors d'activitat específica; control de productes objecte d'impostos especials; control dels impostos mediambientals; control duaner, i prevenció i repressió del contraban, narcotràfic i blanqueig de capitals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario