viernes, 21 de noviembre de 2014

L’Ajuntament no abaixarà la guàrdia a la Barceloneta



Actualitzat el 14.11.2014 a les 12:29
La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha explicat en una entrevista al 'BTV notícies matí' que l'alcalde, Xavier Trias, s'ha tornat a reunir amb els veïns de la Barceloneta i que l'Ajuntament no abaixa la guàrdia i "no es relaxa" en les inspeccions als pisos turístics il·legals. Sobre l'explosió del carrer del Bou de Sant Pere, la regidora ha explicat que estan estudiant si també queda afectada una cinquena finca. Homs ha dit que encara és d'hora per saber si la finca malmesa s'haurà d'enderrocar.
La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha assegurat en una entrevista al ‘BTV notícies matí’ que “no s’ha acabat res” i que continuen amb les inspeccions per detectar els pisos turístics il·legals que hi ha a la Barceloneta. Homs ha explicat que el districte no abaixa la guàrdia i que les inspeccions no es fan de forma rutinària sinó més “sorpresa”, per intentar enxampar els que actuen de forma il·legal. Aquest dijous passat, els veïns de la Barceloneta es van tornar a reunir amb l’alcalde, Xavier Trias, i també amb la regidora Mercè Homs per reclamar-los precisament que continuïn estant a sobre d’aquesta qüestió.
La regidora també ha celebrat la decisió d’obrir una nova comissaria de policia al barri perquè la presència més directa de la policia sempre ajuda com a element de dissuasió  i  incrementa la sensació de seguretat entre els veïns.
Mercè Homs no vol que Ciutat Vella s’ompi de “turistes depredadors”
Homs ha explicat que “l’equilibri entre la vida veïnal i el turisme” és la seva “obsessió i la raó de ser com a regidora”. Un exemple n’és la recent eliminació de la parada d’autocars turístics de la via Laietana, que ara només poden aturar-se per encotxar i desencotxar. Per la regidora de Ciutat Vella és agosarat afirmar que això allunya els turistes del centre de la ciutat, com critiquen des de l’ACAV(l’Associació Catalana d’Agències de Viatges). Homs assegura que cal fomentar el turisme de qualitat, el que té temps per veure les coses i no el “turisme depredador (…) que visita 10 monuments en només mitja hora”.
L’Ajuntament estudia si hi ha més finques afectades al Bou de Sant Pere
Sobre l’explosió en una finca del carrer del Bou de Sant Pere, 12, a Ciutat Vella, la regidora ha explicat que estan estudiant si també queda afectada una cinquena finca. Mercè Homs ha afegit que encara no s’han determinat “del tot” les causes del sinistre, tot i que els indicis apunten a una fuita de gas butà, i que encara es d’hora per dir si ‘haurà d’enderrocar la finca. Tot i això, ha volgut recordar que l’Ajuntament garanteix l’allotjament a tots els afectats, una trentena de veïns, mentre sigui necessari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario